skip to Main Content

Herfstupdate seniorenteams

Het is inmiddels volop herfst, de kinderen hebben hun zakken gevuld met Sint Maarten-snoepgoed, Sinterklaas is aangekomen in het land en we rijden weer in het donker van en naar ons werk. De hoogste tijd voor een herfstupdate van de prestaties van onze seniorenteams. Hoe staan we ervoor een week of wat vóór de winterstop?

Als het gaat om kampioen van de gelijke spelen, dan staat SJS 1 momenteel bovenaan. Van de 8 gespeelde wedstrijden eindigden er maar liefst vijf in een gelijkspel, werd er twee keer gewonnen en verloor het tot dusver ook nog maar één keertje en dat in de blessuretijd (0-1 tegen HS ’88). Wat dat betreft heeft de ploeg van trainer Otto Halmingh het verdedigt aardig op orde en is het moeilijk te verslaan. Echter, het scorend vermogen is domweg te laag op dit moment. In acht wedstrijden werd slechts tien keer gescoord. Het laatste duel met koploper Vitesse ’63 geeft de burger in ieder geval moed voor de start van de tweede periode, aankomende zaterdag uit bij SV Mussel. Wil SJS dit seizoen nog gaan meedoen om de prijzen, dan zal het deze uitwedstrijd moeten omzetten in een overwinning.

SJS 2 doet het vrij aardig, maar haakte afgelopen zaterdag enigszins af in de top van de ranglijst. Daarvoor had het moeten winnen bij koploper De Weide, maar helaas bleven de punten in Hoogeveen (2-1). Zaterdag staat er alweer een belangrijke pot op het programma, want dan zal nummer drie van de ranglijst, Fit Boys 2 uit Beilen, proberen SJS 2 nog verder op achterstand te zetten. Het is zaak voor het team van trainer Rick Arkema om daar een stokje voor te steken. Verliest het echter, dan moet SJS 2 zelf uitkijken om niet teveel naar onderen weg te zakken.

Promovendus SJS 3 kende een moeizame start van de competitie. Met twee nederlagen op rij vond het zich terug in de onderste regionen van de ranglijst. Maar inmiddels is de ploeg wat uit het dal gekropen en bezet het momenteel de zevende plaats. Echter, aankomende zaterdag komt nummer twee The Knickerbockers 9 op bezoek. Laten we hopen dat de studenten aankomende vrijdagavond een paar biertjes teveel achterover tikken, zodat SJS 3 voor een stuntje kan zorgen.

Een keurige vierde plaats is de plaats waar we momenteel SJS 4 terugvinden. De ploeg doet het alleraardigst en maakt nog altijd menig tegenstander het leven zuur. Huidige koploper Onstwedder Boys 4 kreeg thuis met maar liefst 2-8 klop van de toppers van het vierde. Tot dusver hun enige nederlaag. Het verschil is verliespunten is dan ook slechts drie punten, maar dan zal SJS 4 wel de inhaalwedstrijd moeten winnen. Zaterdag is SC Scheemda 3 de tegenstander en dit lijkt een eenvoudige opgave te worden voor de ploeg van Jan Timmer.

Dan de ploeg van Jonne Mik, SJS 5. Tja, nu gaat dat niet helemaal lekker. Een voorlaatste plaats is te laag, maar al teveel woorden maken we daar maar niet aan vuil. De ploeg speelt met veel hartstocht en bezieling, alleen de punten blijven te vaak uit. Alleen van SETA 3 werd met ruime cijfers verloren (0-4) en als je dan toch van ‘scorebordjournalistiek’ houdt, dan kon het aardig meekomen met de rest. Of dat in de praktijk ook zo was?

SJS 6 zit in dezelfde competitie als SJS 4, maar ziet zichzelf toch wat lager op de ranglijst terug. De achtste plaats is voorlopig het hoogst haalbare met twee overwinningen en vijf nederlagen. Nummer zeven Westerlee 2 is zaterdag de tegenstander en bij winst weet de ploeg weer een plaatsje te stijgen. Laat dat het streven zijn in opmaat naar de clash met SJS 4 op zaterdag 7 december a.s.

Het debuut van ons vrouwenteam op zaterdag, SJS VR1, gaat nog niet helemaal zoals ze hadden gehoopt. In de vijf gespeelde competitiewedstrijden werd er telkens hard gestreden, maar lieten de meer ervaren teams zien dat voetbal op een groot veld wat meer vraagt, dan de 7×7 competitie op de vrijdagavond. Gelukkig is het plezier aanwezig en daar draait het uiteindelijk allemaal om.

SJS 35+ 1 werd een keertje niet najaarskampioen, want de leeftijdsgenoten van Nieuw-Buinen staken daar dit keer een stokje voor. Van Fair Play was echter geen sprake als je beseft dat bij Nieuw-Buinen eerste elftalspelers mee voetbalden om die felbegeerde titel binnen te slepen. Hoe dan ook, na afloop was de gezelligheid in de derde helft er niet minder om.

Ook in de najaarsreeks van SJS 45+ 1 trok Nieuw-Buinen aan het langste eind. SJS eindigde op een derde stek achter Bareveld, maar voor SPW.

De kampioenen van de najaarsreeks waren de spelers van SJS 45+ 2. Zij lieten Borger, Buinerveen en Buinen ruim achter zich en konden het glas bier heffen op dit mooie resultaat. Nogmaals proficiat!

SJS VR2 werd vlak achter SV Mussel derde in de najaarsreeks. Het scheelde slechts een puntje met de nummer twee. SPW was echter een maatje te groot in deze competitie.

De strijd met Buinen werd lange tijd volgehouden, maar uiteindelijk kwam SJS VR3 tekort voor een kampioenschap. De tweede plaats bleek het hoogst haalbare in de najaarsreeks.

SJS G1 heeft het dit seizoen lastig in de eerste klasse. Er werd twee keer gewonnen, maar ook twee keer verloren tot dusver. Alleen geeft de ranglijst een vertekend beeld daar SJS pas vier wedstrijden speelde en de koploper bijvoorbeeld al 7 wedstrijden. Kortom, er is nog van alles mogelijk voor ons eerste G-team.

Daarentegen doet SJS G2 mee om de bovenste plaatsen in de competitie. BATO lijkt een maatje te groot, want verloor nog geen wedstrijd. SJS staat op een mooie tweede plaats en doet dus nog volop mee. Het zal echter wel alle wedstrijden willen winnen om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken.

De volgende herfstupdate zal gaan over de prestaties van onze juniorenteams.

 

 

Back To Top