skip to Main Content

Goede tweede helft, maar weer gelijk!

SJS stond een kwartier vóór tijd nog op een voorsprong van 2-0, kwam met tien man te staan en liet zich toch weer de kaas van het brood eten. Nieuwlander-spits Willy Lubowa scoorde tweemaal en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (2-2). Iets waar beide ploegen maar bitter weinig mee opschieten.

De wedstrijd begon wat later, nadat scheidsrechter Haan had aangegeven niet tevreden te zijn over de veldkwaliteit in de doelgebieden. Met man en macht werd er geprikt en zand gestort, zodat er niet uitgeweken hoefde te worden naar het kunstgrasveld. De eerste helft ging lange tijd gelijk op. Met name een gevecht op het middenveld met aan beide zijden gevaarlijke uitvallen over de flanken.

SCN beschikt over een goede en degelijke ploeg met voorin gevaarlijke spitsen als Lubowa en Marissen. Gelukkig had de laatste het niet op zijn heupen en kwam maar nauwelijks tot gevaar. De eerstgenoemde was wel een plaaggeest voor de defensie van SJS. SJS-er Venema had zijn handen vol aan de beweeglijke spits en dat kwam hem ook op een gele kaart te staan. Eentje met veel gevolgen in het verdere verloop van de wedstrijd.

Toch werd er in de eerste helft niet gescoord, hoewel beide ploegen zeker de kansen daartoe hadden. Zo was aan SJS-zijde Lars Hommes het dichtste bij een treffer, maar zijn inzet miste kracht waardoor deze vlak voor de lijn kon worden geruimd.

In de tweede helft tapte SJS uit een ander vaatje. Met name Tom Timmer kreeg het op zijn heupen en de gehele ploeg vocht zich letterlijk in de wedstrijd. Het duurde tot de 68e minuut, voordat de eerste verdiende treffer viel. Na uitstekend doorzetten van Timmer over de rechterflank leverde hij de bal panklaar af met een puike voorzet bij Kay Rijkens. Deze bleef uiterst rustig en knikte uitstekend raak, 1-0.

SJS ging op zoek naar meer en werd ook beloond. Wederom Timmer kwam goed door en leverde ook ditmaal een prima voorzet af. Arwen de Koe had vervolgens geen enkele moeite de 2-0 tegen de touwen te schieten. SJS rook de overwinning en ging op zoek naar de genadeslag, maar deze kwam er net niet doordat Timmer de bal iets te ver voor  zich uitspeelde. Het geloof bij SCN was weg en alles leek richting een mooie driepunter te gaan aan de Julianastraat.

Echter liep Knoalster verdediger Venema tegen een onnodige tweede gele kaart aan toen hij zich verkeek op de beweeglijke Lubowa. De kaart was terecht, maar op een onnodige plek waaruit niet direct gevaar zou komen. SJS moest dus verder met tien man en daardoor liet het opnieuw een tegenstander weer in de wedstrijd komen.

Na een snelle aansluitingstreffer door Lubowa, die volledig vrij een corner tot doelpunt promoveerde, werd het een uiterst spannende slotfase aan de Julianastraat. SJS kwam in de verdrukking en SCN gooide alles op de aanval. De wissels van SJS (Springer voor Hommes en Panneman voor Timmer) kwamen niet uit de verf, ondanks dat SJS ook met tien man nog een aantal keren er goed uitkwam.

Maar de wet van Murphy lijkt nog altijd vat te hebben op de Knoalster formatie. Wederom Willy Lubowa kreeg drie minuten vóór tijd wederom in geheel vrije positie de bal aangespeeld en hij tikte de gelijkmaker binnen, 2-2. In de resterende minuten drong SCN aan voor de winnende treffer, maar dat was gezien het spelbeeld echt te veel van het goede geweest. Scheidsrechter Haan floot af en zo speelde SJS voor de vierde keer gelijk.

Houvast is de wedstrijdmentaliteit en het vertoonde spel in met name de tweede helft. Hopelijk weet de ploeg daarmee het de gedoodverfde titelkandidaat Vitesse ’63 volgende week ook heel moeilijk te maken. De Koekangers winnen hun wedstrijden met zeer ruime cijfers, maar laat SJS dan maar de eerste ploeg zijn die deze ploeg een halt toeroept.

Klik hier voor de foto’s!

Back To Top