skip to Main Content

Goede start SJS 2; winst op Veendam 1894 2

Na een goede voorbereiding in de beker en zowat een geheel fit team mocht SJS 2 de competitie met veel zelfvertrouwen starten tegen Veendam 1894 2. In het nieuwe wedstrijdtenue, gesponsord door M-Ployee uit Stadskanaal begon het de competitiestart met winst op Veendam 1894. Het werd uiteindelijk 4-1.

Met Wouter R, Niels, Rick, Mitchel, Albert, Nieck, Mattijn, Kelvin, Luuk, Thomas en Lars in de basis en Stijn, Dominick, Marco en Wouter P op de bank stond er een sterke selectie klaar om Veendam een lastige middag te bezorgen.

SJS begon wat onrustig aan de wedstrijd maar wist toch direct al enkele kansen te creëren. Het was Luuk die knap de 1-0 maakte. Kort daarna kwam Veendam terug uit een strafschop, dit was een flinke knauw voor SJS. Ze pakten gelukkig snel de draad weer op en door een overtreding op Nieck in de 16 kreeg ook SJS een strafschop. Thomas schoot deze onberispelijk binnen zoals een spits dat hoort te doen. Het bleef tot aan de rust 2-1 voor SJS.

Ook lange tijd na de rust wist SJS niet uit te lopen, het spel bleef te gehaast en de juiste combinaties werden maar niet gevonden. De kansen van Veendam waren deze middag op 1 hand te tellen. De kansen van SJS daarentegen namen steeds meer toe. Nadat Kelvin en Thomas de verdedigers van Veendam kapot hadden gespeeld werden ze gewisseld voor Stijn en Dominick, daarmee kwam er weer veel nieuwe energie in het elftal en wist SJS met vlotte combinaties en een goed geplaatste diepe bal van Nieck uit te lopen naar 4-1. De doelpunten van Stijn en Lars braken het verzet van Veendam volledig.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor SJS 2 dat hierdoor na 1 speelronde aan de leiding gaat. Volgende week wacht de lastige ‘uitwedstrijd’ tegen één van de grootste concurrenten in de competitie: SJS 3.

Back To Top