skip to Main Content

Freddie Pranger Memorial groter dan groot in 2022!

Dirk Kuijt Foundation, VSB Fonds en Univé sluiten aan in de rij van sponsoren

Zaterdag 10 september

Het internationale G-Voetbaltoernooi, voor spelers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking vanaf 16 jaar, de Freddie Pranger Memorial, stevent af op een nieuw deelnemersrecord.

Het toernooi dat op zaterdag 10 september 2022 voor de tiende keer wordt georganiseerd door voetbalvereniging SJS in Stadskanaal, groeit maar door. De belangstelling is groot.

Aan de eerste editie in 2011 deden 13 teams mee. Dat was toen al een een heel mooi aantal. SJS had zich voorgenomen dat wanneer dit stabiel bleef het toernooi elk jaar kon worden gehouden.

Maar de deelname nam ieder jaar zelfs toe. De sfeer en strakke organisatie sprak de deelnemers erg aan en het duurde maar even of via mond-tot-mond reclame groeide de animo.

De grootste in Nederland

Na enige tijd konden er ook teams uit het hele land worden verwelkomd en niet veel later ook uit Duitsland en België. Teams van ver weg kregen zelfs onderdak aangeboden.

Dit jaar staat de teller op 42 teams, waarmee wel het maximum is bereikt. Dat betekent dat alles met elkaar bijna 600 spelers en hun begeleiders aan het evenement kunnen gaan deelnemen.

Daarmee is de Freddie Pranger Memorial het grootste G-Voetbaltoernooi voor seniorenclubteams in Nederland.

Overnachten

Er hebben zich intussen al 30 teams aangemeld en van velen is bekend dat ze komen. Het ziet er naar uit dat er voor het eerst misschien sprake zal zijn van een wachtlijst.

Onder de aanmelding 15 teams uit België en Zuid-Nederland. Omdat voor hen de trip naar Stadskanaal op één dag te veel van het goede is, verblijven zij een heel weekend in een bungalowpark.

Dat is het Roompot Hunzepark in Gasselternijveen geworden. Hier staan voor de ruim 220 spelers en hun begeleiders fraaie bungalows klaar, inclusief ontbijt, lunch en een warme maaltijd.

Nieuwe sponsoren

Met de forse groei is ook de begroting flink toegenomen. De overnachtingskosten slokken een groot deel van de kostenpost op. Verder is er altijd voor ieder team een mooie beker en een aandenken.

Gelukkig kan ook nu al worden vastgesteld dat veel van de vaste sponsoren opnieuw hun medewerking hebben toegezegd. Onder hen ook een aantal nieuwe.

De Dirk Kuyt Foundation, Univé en het VSB Fonds. Het belangrijkste motief voor de nieuwkomers was de combinatie van het sportieve aanbod voor de doelgroep én een dag voor plezier en vermaak.

Omdat uit die gemeenten ook diverse teams meedoen en men overnacht hebben ook Aa en Hunze en Borger-Odoorn een bijdrage geleverd.

Crowdfunding

Om de laatste gaatjes van de begroting te dichten start SJS op 15 april in samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport een crowdfundingactie. Hiervoor worden zowel het MKB als particulieren uit Stadskanaal en omgeving gevraagd een financiële bijdrage te leveren om zo de honderden G-Voetballers weer een onvergetelijke dag te bezorgen.

Back To Top