skip to Main Content

Even voorstellen: Lucas Cristofolini Ostermann

Ooit streken onder andere Romario en Ronaldo neer in het Nederlandse voetbal. De eerste Braziliaan, die als professional actief was op de Nederlandse velden, was João Carlos Wisnesky bij Telstar. Nu mag ook SJS haar eerste Braziliaans lid aan jullie voorstellen: Lucas Cristofolini Ostermann.

Lucas is zeventien jaar oud en komt dus, als gezegd, uit Brazilië. Via uitwisselingsorganisatie Rotary is Lucas, begin 2019, terecht gekomen in Stadskanaal. Hij neemt deel aan een uitwisselingsprogramma, waarbij jeugd van over de hele wereld de kans krijgt om een jaar in een geheel ander land te leven. Lucas woont hiervoor in verschillende gastgezinnen, onder andere bij de familie van Ruben Kornelius en Thomas Drenth. De link met SJS is gelegd!

Lucas Cristofolini Ostermann

‘’Mijn eerste maanden zitten er nu op en ik heb al veel vrienden gemaakt in Stadskanaal. Veel van deze vrienden voetballen bij SJS en daarom heb ik een paar keer meegedaan met de training. Vanaf begin mei mag ik ook meespelen. Ik heb er veel zin in. Nederland is met zijn bekende voetballers zeer bekend in Brazilië. Ik heb gemerkt dat jullie ook veel weten van de Braziliaanse voetballers’’, aldus Lucas over zijn verblijf in Nederland en het spelen bij SJS.

Eind 2019 vertrekt Lucas weer naar Brazilië. Tot die tijd hoopt hij vele SJS – ers te leren kennen en veel wedstrijden te spelen.

De voetbalvereniging SJS wenst Lucas een goede en sportieve tijd bij SJS!

Back To Top