skip to Main Content

Een nipte nederlaag, maar klaar voor de competitiestart!

Op deze laatste zaterdag vóórdat de competitie in alle hevigheid losbarst, ging SJS op bezoek bij zondag tweedeklasser WKE ’16. Een oefenwedstrijd in plaats van de laatste bekerronde, maar desalniettemin een mooie testcase voor de ploeg van de van vakantie/huwelijksreis teruggekeerde Jos Schaart.

De wedstrijd werd afgetrapt onder heerlijke nazomerse omstandigheden op het kunstgrasveld op sportpark Grote Geert. SJS speelde vanaf het eerste moment om een goed resultaat neer te zetten deze middag, maar het was vooral aftasten in de beginfase. WKE ’16 voetbalde wat gemakkelijker en vond elkaar daardoor eenvoudiger, maar tot direct gevaar voor het doel van doelman De Jonge leidde dat niet.

De eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld en toch was het WKE dat de beste mogelijkheden op een treffer kreeg. Echter stond het vizier niet op scherp bij de Emmenaren of doelman De Jonge stond zijn mannetje. De spaarzame uitbraken van SJS strandden voortijdig of waren niet doortastend genoeg. Vlak vóór rust was er sprake van een dreigend moment voor de goal van SJS, maar de vrije trap op randje zestien werd overgeschoten. En zo ging beide ploegen met de brilstand rusten.

In de tweede helft kwam SJS beter in het spel en was de wedstrijd in evenwicht. Toch kwam het eerste gevaar wederom van WKE met een aantal afstandschoten, die de juiste richting misten. SJS bleef strijd leveren, maar toch was het WKE dat uiteindelijk als eerste het net vond. Een mooie indraaiende voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal tegen de touwen gewerkt, 1-0.

Daarna was het SJS dat probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Eerst was het Arwen de Koe met een kansje. Hij kapte naar zijn linkerbeen, maar mikte daardoor te hoog en zag zijn inzet over het doel van WKE vliegen. Niet veel later was het dan toch gelijk. Een knappe individuele actie van Dos Santos besloot hem de bal vanaf de linkerkant voor het doel te slingeren. De indraaiende bal werd door alles en iedereen gemist en vloog zo binnen bij de tweede paal, 1-1.

Daarna had SJS zijn sterkste fase van de wedstrijd. Het bleef proberen, maar een goal van Van der Hooft werd wegens buitenspel afgekeurd. Daarna was de afstemming een aantal keren niet goed en kwam SJS-spits Springer bijvoorbeeld niet goed uit. WKE stelde ietwat teleur, maar bleef uiteraard dreigend genoeg. Een aantal spelers lieten zien wat extra’s in huis te hebben, maar deden daar uiteindelijk te weinig mee.

Helaas kreeg SJS toch nog de deksel op de neus. In de 83e minuut gebeurde er van alles voorafgaand aan de lullige tegentreffer, want zowel op Zuidema als Venema werd een overtreding gemaakt. De scheidsrechter van dienst vond het allemaal niets en keurde de treffer, die via via in het doel belandde, goed. WKE ’16 stond weer op voorsprong, 2-1.

Uiteindelijk kreeg Van der Hooft in de 87e minuut nog een dot van een kans, maar hij raakte het zijnet. Daardoor beloonde SJS zich niet voor een prima wedstrijd, waarin het meekon met WKE ’16 en op geen enkele manier zich het kaas van het brood heeft laten eten. Een nipte nederlaag dus, maar de conclusie is dat SJS klaar is voor de competitie.

Klik hier voor de foto’s van onze fotografe Brigitte de Wijk

Back To Top