skip to Main Content

Een kijkje in de keuken van…

Een kijkje in de keuken… van de beoogde nieuwe penningmeester

Tijden veranderen snel, communiceren gaat tegenwoordig meer en meer via social media, we worden veeleisender, de maatschappij verhardt, individualiseert en de ontwikkelingen op gebied van  technologie gaan zo snel dat de mens amper bevat dat we in een ‘verandering van tijdperk’ leven in plaats van een tijdperk van veranderingen!

En dan heb je als bestuur de uitdaging om een vereniging als SJS aantrekkelijk te houden voor haar leden, donateurs, sponsoren en vrijwilligers. We vinden het daarom belangrijk om transparant te zijn, te delen wat ons beweegt en het principe ‘voor en door leden’ altijd te respecteren en hanteren. Vandaar deze nieuwe rubriek om jullie, de leden, mee te nemen in de keuken van het bestuur, maar ook van de onderliggende commissies en vrijwilligerstaken.

Deze keer is Jaap Klein, onze beoogde nieuwe penningmeester, aan de beurt!

Velen binnen SJS zullen je kennen, maar vertel eens over jezelf. Wie is Jaap Klein?
Ik ben 37 jaar, woon samen met Carin Heutinck in Stadskanaal en inmiddels alweer 28 jaar lid van voetbalvereniging SJS. Momenteel voetbal ik in het tweede elftal en 3 jaar geleden ben ik toegetreden tot het bestuur. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij Adbeco Accountants.

Wat is voor jou het SJS-gevoel?
Het SJS-gevoel is je thuis voelen. Eigenlijk is het heel simpel: je past ergens bij, of je past ergens niet bij. Elk jaar melden zich weer nieuwe mensen aan als lid. Echte SJS-ers blijven plakken, die gaan nooit meer weg bij de club. Dat is het SJS-gevoel!! Uiteindelijk bepalen de leden de ‘cultuur’ van een vereniging. SJS-ers zijn over het algemeen toegankelijke mensen, die van gezelligheid houden. Aangezien het gezelliger is wanneer er wordt gewonnen, probeert iedereen uiteraard altijd die drie punten over de streep te trekken.

Je zit al een tijdje in het bestuur en hebt besloten het penningmeesterschap op je te nemen. Hoe ben je tot dit besluit gekomen?
Nadat Henk heeft aangekondigd te stoppen als penningmeester zijn er een aantal leden benaderd om de ontstane vacature in te vullen. Helaas hebben zij bedankt, mede door gebrek aan tijd. Aangezien mijn vrije tijd toch al grotendeels wordt besteed aan bestuurszaken, is het voor mij makkelijker om van portefeuille te switchen. De functie van penningmeester ligt ook dichter bij mijn huidige werk, dus was de keuze niet zo moeilijk.

Ga je deze bestuursfunctie anders invullen dan je voorganger? Zo ja, hoe?
In eerste instantie zal ik mij met name focussen op een de automatisering van een aantal processen, zodat het werk gemakkelijker en efficiënter wordt. Voor de rest ben ik van mening dat Henk Mik de zaakjes goed op orde heeft, dus laat ik eerst maar eens zien hetzelfde te kunnen bewerkstelligen.

Hoe kijk je naar de toekomst van onze vereniging?
Erg positief! Twee jaar geleden waren we aardig stuurloos. Met het aantreden van Marc als voorzitter en Erwin en Johan (voetbaltechnische zaken) en Frank (commerciële zaken) zien we dat er al zoveel is gebeurd in het afgelopen jaar. Dit heeft gezorgd voor een enorme boost binnen onze vereniging. Wanneer we dit de komende jaren kunnen vasthouden, dan maak ik me geen zorgen over de toekomst. We hopen dat ons 1e elftal binnenkort weer de stap omhoog kan maken naar de 3e klasse.

Wat gaat goed en wat kan en/of moet beter?
De jeugdafdeling blijft de meest kwetsbare binnen onze vereniging. De enorme toestroom van kabouters heeft er voor gezorgd dat de jongste jeugd qua aantal weer gezond begint te worden, echter blijven er een aantal leeftijdscategorieën dun bezaaid. Dat ‘gat’ vullen we helaas niet zo maar op. Vanuit een positieve inslag en met veel enthousiasme hopen we een aantrekkelijke vereniging voor de jeugd in de Kanaalstreek te zijn, maar tegenwoordig is de ‘consument’ steeds kritischer.

Als er 1 onderwerp is wat je graag op de agenda van het komend seizoen zou willen hebben, waar kies je dan voor?
Afgelopen jaar heeft het bestuur zelf erg veel tijd moeten besteden aan acties om geld binnen te halen (Grote Club Actie, Poiesz). Hoe kunnen we mensen binnen de vereniging nu meer motiveren om hier zelf actie in te ondernemen en voor enkele uurtjes per seizoen zelf de handen uit de mouwen te steken? Een vereniging is er voor, maar ook vooral door leden. Laat dat niet iedere keer dezelfde zijn, want dan is de lol voor hen er ook snel af!

Je voetbalt, net zoals meerdere bestuursleden, nog actief. Dit seizoen in SJS 2, hoe staan jullie ervoor?
Het seizoen begon goed, we deden in de eerste periode leuk mee. Zelfs een kampioenschap leek niet onrealistisch. Helaas is de 2e seizoenshelft aanzienlijk slechter verlopen en lijken we qua ranglijst een verloren seizoen te draaien.

Welke ambitie zou SJS 2 moeten hebben? Ga je ook onder de nieuwe trainer Rick Arkema door?
Het 2e elftal moet in deze 3e klasse meedoen om het kampioenschap en een periodetitel halen. En dan moet je een beetje geluk hebben om promotie af te dwingen. Of ik daar zelf bij betrokken zal zijn, weet ik nog niet. Met goedvinden van Rick Arkema zal ik de voorbereiding aansluiten en dan zien we wel of ik nog van waarde ben voor het nieuwe seizoen.

Tenslotte, wie kies je voor de volgende keer? Dat moet dan de persoon zijn die ervoor kan zorgen dat mijn werk als penningmeester nog gemakkelijker wordt: Frank Boels (commerciële zaken).

 

Back To Top