skip to Main Content

Een kijkje in de keuken van…

Een kijkje in de keuken… van ons bestuurslid Commerciële zaken

Tijden veranderen snel, communiceren gaat tegenwoordig meer en meer via social media, we worden veeleisender, de maatschappij verhardt, individualiseert en de ontwikkelingen op gebied van  technologie gaan zo snel dat de mens amper bevat dat we in een ‘verandering van tijdperk’ leven in plaats van een tijdperk van veranderingen!

En dan heb je als bestuur de uitdaging om een vereniging als SJS aantrekkelijk te houden voor haar leden, donateurs, sponsoren en vrijwilligers. We vinden het daarom belangrijk om transparant te zijn, te delen wat ons beweegt en het principe ‘voor en door leden’ altijd te respecteren en hanteren. Vandaar deze nieuwe rubriek om jullie, de leden, mee te nemen in de keuken van het bestuur, maar ook van de onderliggende commissies en vrijwilligerstaken.

Deze keer is Frank Boels, onze commerciële man, aan de beurt!

Vertel eens iets over jezelf. Wie is Frank Boels?
Ik ben Frank Boels 42 jaar en woon in Stadskanaal, getrouwd met Anne Marie en heb twee kinderen, Merle en Jorn. In het dagelijks leven ben ik  werkzaam bij Würth Nederland BV als Accountmanager Large Accounts in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Als ik ergens nog vrije tijd over heb, vind ik het erg leuk om mijn racefiets te pakken. Nu het seizoen ten einde is, ga ik dit ook weer vaker doen.

Sinds dit seizoen ben je als bestuurslid verantwoordelijk voor o.a. Commerciële zaken! Wat heeft je ertoe bewogen in het bestuur te stappen?
Toen ik hoorde wie er allemaal dit seizoen in het bestuur zijn gestapt, leek het me voor mij de tijd om ook iets op gebied van Commerciële zaken te gaan betekenen. Er zijn natuurlijk veel raakvlakken in mijn dagelijkse werk.

Wat trof je aan toen je startte? Immers, sponsoring en de economische crisis in Nederland zijn natuurlijk geen gelukkige combi?
Dat het tijd werd om een nieuwe structuur aan te brengen, één die past in deze tijd past en bij SJS. Ik ben zelf ook begonnen bij mijn huidige werkgever Würth Nederland BV toen het economisch niet zo fantastisch was. Tegelijkertijd liggen er dan ook kansen om aan iets nieuws te gaan bouwen. Datzelfde geldt voor SJS.

Twee jaar terug, toen ik nog niet in het bestuur zat, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik contact gaan zoeken met een nieuwe kledingsponsor Brandsfit samen met Jos van der Laan. Deze kledingsponsor wilde alle jeugd gratis in het nieuw steken met medewerking van een drietal grote sponsoren. Hier wilde ik meer van weten en heb daarna een heel positief gesprek gehad.

Met de huidige bestuursleden van SJS werd het voorstel besproken. Doordat het bestuur nog niet meteen een beslissing durfde te nemen, duurde het traject iets langer. Na vele gesprekken en een bezoek aan de fabriek in België waren we overtuigd van dit concept.

Vanaf 1 juli 2018 gaat de jeugd van SJS 3 jaar lang, in door de leden uitgekozen kleding van het merk Patrick, spelen. Het gekozen shirt vind ik mooi. Het is niet standaard en zelfs een beetje ‘out of the box’ voor de vereniging. Het eerste elftal van SJS gaat ook per direct over en de andere senioren teams zullen gestaag over gaan , zodat we weer een mooie eenduidig uitstraling krijgen.

Welke mensen helpen je om de sponsoring binnen SJS weer helemaal op de kaart te zetten?
Dat zijn Ben te Velde (Bordsponsoring), Frank Panneman(Administratie/Rapportage Sponsit), Erwin Panneman (Balsponsoring), Aad Nieveen (Merchandise en ondersteuning), Dethmer Wilbrink (Wedstrijdsponsoring SJS 1), Krijn Verwey (Adviseur Sponsorcommissie en G-Toernooi) en ikzelf (bestuurslid Commerciële zaken)

Naast de sponsoring ben je natuurlijk de drijvende kracht achter het Ger Kleefman Jeugdtoernooi. Dat moet je behoorlijk veel tijd kosten, toch?
Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat ik, samen met Jos van der Laan, begonnen ben om een eigen toernooi neer te zetten. Er was niemand binnen de club die hiermee ervaring had en wij eigenlijk ook niet. De eerste editie werd meteen een succes en dit gaf zoveel voldoening dat we het jaar erop weer de organisatie op ons hebben genomen.

Dit jaar kwam ik er helaas alleen voor te staan. Door het succes van de afgelopen twee jaren heb ik gezegd dat er ook nu een toernooi zou komen en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe vrijwilligers binnen de club.

In het begin was het even lastig om de juiste weg hierin te vinden, doordat ik erg veel dingen naar mijzelf toetrok. Gaandeweg zie je dan zelf wel in dat je dit samen moet doen en waar hulp nodig is, moet vragen. Toen dat kwartje was gevallen was er meteen een kantelpunt, ineens stonden mensen links en rechts op, dit was echt fantastisch! En heeft geresulteerd in een geweldig Ger Kleefman Jeugdtoernooi afgelopen vrijdag 15 en zaterdag 16 juni.

Natuurlijk komt er volgend jaar voor de vijfde keer een Ger Kleefman Jeugdtoernooi. Ik zal als adviseur gaan fungeren, zodat ik mij kan richten op de portefeuille Commerciële zaken. Natasja Kruize zal dan de nieuwe drijvende kracht worden met alle andere vrijwilligers van SJS.

Het is een fantastisch evenement waar SJS uitermate trots op is. Wat zou je, desondanks, voor de volgende editie willen verbeteren?
Daar kan ik heel kort in zijn: ‘helemaal niets’, het toernooi staat als een huis en we hebben het draaiboek klaar liggen voor de komende jaren. Wat goed is, moet je goed laten en niet teveel aan veranderen. Elk jaar moet je proberen iets nieuws toe te voegen aan het toernooi om het ook aantrekkelijk te houden voor de deelnemende teams.

SJS is de weg naar boven ingeslagen, maar toch houden we uitdagingen genoeg. Welke boodschap zou je willen overbrengen op alle SJS-ers voor het komende seizoen?
Dat je trots mag zijn om bij SJS te mogen voetballen en dat we een club zijn waar voor iedereen ruimte is om te voetballen, van kabouter tot senior. Iedereen is welkom!

Probeer positief te blijven en help elkaar waar nodig is, plezier staat voorop! Daarmee wil ik niet zeggen dat resultaten niet tellen, maar als je je als voetballer thuis voelt bij de club en je het vertrouwen krijgt, dan komen de resultaten vanzelf.

Om even je voetbalkennis te testen. Wie wordt er wereldkampioen op 15 juli?
Jammer dat Nederland niet meedoet, maar eerlijk gezegd horen ze er op dit moment ook niet thuis. Maar goed……ik denk Frankrijk!

Wil je verder nog iets kwijt?
Nee, ik denk dat je zo voldoende te weten bent gekomen over mij.

Wie kies je voor de volgende keer?
Johan Schuur.

Back To Top