skip to Main Content

De jeugd heeft de toekomst, deel 7: Ruben Kornelius

Als club zijn we verheugd met het feit dat een groot aantal jeugdspelers de overstap naar de senioren heeft gemaakt. In de rubriek ‘De jeugd heeft de toekomst’ krijgen deze spelers de komende periode de aandacht. In het op één na laatste deel, deel zeven, is het de beurt aan Ruben Kornelius.

De onlangs 18 jaar geworden Ruben is op veel sportieve fronten actief. Naast het voetballen doet hij aan windsurfen, zeilen en wielrennen. Ruben volgt de studie Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool te Groningen.

Ruben, van jongs af aan actief voor SJS, is middenvelder en kan daarnaast ook prima als verdediger uit de voeten. Ruben omschrijft zichzelf: ‘’ik ben rustig aan de bal en zoek naar de simpele oplossing. Mijn balbehandeling kan sneller en in de duels wil ik sterker worden.’’

Inmiddels heeft Ruben een basisplaats op het middenveld van SJS 1 weten te veroveren en wil hij zich door ontwikkelen. ‘’Van de overstap naar de senioren verwacht ik dat ik mij goed kan ontwikkelen door trainingen en wedstrijden met meer ervaren mensen om mij heen. Wat ik graag wil bereiken is een goede en constante middenvelder te worden. Zelf denk ik dat het goed mogelijk is, want er zijn al een hoop goede middenvelders bij SJS waar ik nog heel wat van kan leren.’’

 

 

 

 

Back To Top