skip to Main Content

De jeugd heeft de toekomst, deel 6: Joris Wilting

Als club zijn we verheugd met het feit dat een groot aantal jeugdspelers de overstap naar de senioren heeft gemaakt. In de rubriek ‘De jeugd heeft de toekomst’ krijgen deze spelers de komende periode de aandacht. In deel zes is het de beurt aan Joris Wilting.

Joris, 18 jaar, studeert Vastgoed en Makelaardij aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ook bij Joris mogen we, met recht, spreken van een exponent uit de SJS – jeugdopleiding. Op zijn vijfde is hij lid geworden en hij is dit seizoen zijn veertiende voetbaljaargang in gegaan bij SJS.

Joris staat centraal in de verdediging. ‘’Van daaruit kan ik goed coachen en mijn sterke punt, de sliding, inzetten. Wel kan in mijn positionering in het verdedigen verbeteren, moet ik werken aan mijn conditie en het gebruiken van mijn mindere been.’’

Vorig seizoen speelde Joris al een aantal keren in SJS 1. Hij was, onder andere, onderdeel van de selectie die FC LEO met 2 – 11 versloeg. ‘’Het voetballen in de senioren is van een hoger niveau, waarbij ik voetballend meer zal leren. Uiteindelijk wil ik een basisplaats in SJS 1 veroveren!’’

Back To Top