skip to Main Content

De jeugd heeft de toekomst, deel 3: Thomas Drenth

Als club zijn we verheugd met het feit dat een groot aantal jeugdspelers de overstap naar de senioren heeft gemaakt. In de rubriek ‘De jeugd heeft de toekomst’ krijgen deze spelers de komende periode de aandacht. In het derde deel is het de beurt aan Thomas Drenth.

Thomas, achttien jaar oud, begon bij SJS in de F-jes om vervolgens de gehele jeugdopleiding te doorlopen. Hij studeert Accountancy en is voetballiefhebber pur sang.

Thomas speelt doorgaans in de punt van de aanval. Hij beschrijft zichzelf als volgt: ‘’mijn sterke punten zijn mijn balvastheid en balcontrole. Wat ik kan verbeteren zijn mijn snelheid, conditie en de effectiviteit voor het doel.’’ In 2016 mocht Thomas al zijn debuut maken in het eerste elftal van SJS.

Doordat Thomas dus al heeft mogen ruiken aan het spelen in de senioren weet hij wat er gevraagd gaat worden bij de senioren. ‘’Ik verwacht dat het fysiek zwaarder wordt en dat er minder tijd is om te bedenken wat je gaat doen.’’ Desalniettemin heeft de aanvaller zich ten doel gesteld om vijftien doelpunten te maken, maar vooral plezier te hebben in het spelletje.

 

 

Back To Top