skip to Main Content

De jeugd heeft de toekomst, deel 2: Tim Haverkamp

Als club zijn we verheugd met het feit dat een groot aantal jeugdspelers de overstap naar de senioren heeft gemaakt. In de rubriek ‘De jeugd heeft de toekomst’ krijgen deze spelers de komende periode de aandacht. In het tweede deel stelt Tim Haverkamp zich voor.

Tim is achttien jaar en studeert momenteel Bedrijfskunde. Naast het voetbal houdt Tim van hardlopen en wielrennen. Wellicht schuilt er ook een trainer in Tim, aangezien hij graag het computerspel Football Manager speelt. Verder is hij graag bij zijn vriendengroep.

De verdedigende middenvelder heeft alle jeugdteams bij SJS doorlopen en heeft een goed beeld van zijn sterke- en verbeterpunten. ‘’Ik kan het spel redelijk snel lezen en maak erg veel vuile meters. Daarnaast beschik ik over veel veerkracht. Ik ben erg vaak geblesseerd geweest, maar heb me altijd terug weten te knokken. Technisch gezien is er wel wat te verbeteren en hetzelfde geldt voor mijn coaching.’’

Hoewel Tim zijn eerste wedstrijden bij de senioren achter de rug heeft, zal de eerstvolgende helaas nog even op zich laten wachten. Tim is namelijk eind augustus geopereerd aan zijn heup. ‘’Ik moet maanden revalideren, dus het eerste seizoen in de senioren wordt voor mij iets anders dan voor de rest. Ik kan waarschijnlijk tot de winterstop niet meedoen.’’

Tim laat zijn licht schijnen over de stap naar de senioren. ‘’Ik verwacht dat het tempo erg omhoog zal gaan en dat de concurrentiestrijd meer toe zal gaan nemen. Mijn doel is om zoveel mogelijk aan spelen toe te komen en fit te blijven.’’

Back To Top