skip to Main Content

De jeugd heeft de toekomst, deel 1: Matthias Kruize

Als club zijn we verheugd met het feit dat een groot aantal jeugdspelers de overstap naar de senioren heeft gemaakt. In de rubriek ‘De jeugd heeft de toekomst’ krijgen deze spelers de komende periode de aandacht. We trappen de rubriek af met Matthias Kruize.

Matthias Kruize mag met recht een man van de club worden genoemd. Vanaf zijn vijfde is hij al lid bij SJS en heeft hier alle jeugdteams doorlopen. Naast het voetballen werkt Matthias bij de McDonalds, waar hij ook een opleiding voor volgt. Verder gaat hij graag met vrienden stap, houdt hij van gamen, maar voetbal voert de boventoon.

De 18 – jarige Matthias speelt voornamelijk op de linksbackpositie, maar is eigenlijk inzetbaar op de gehele linkerflank. Zijn sterke punt is zijn tomeloze inzet. Matthias heeft een geweldige wil om te winnen en bijt zich graag vast in de tegenstander. Als verbeterpunten stipt hij aan dat hij graag meer inzicht wil krijgen in aanvallend opzicht, een goed vervolg geven aan een balverovering en het positie kiezen bij het verdedigen.

Matthias verwacht dat de stap naar de senioren vooral fysiek zwaarder wordt en betere tegenstander oplevert. Aan ambitie in ieder geval geen gebrek bij de jongeling: ‘Ik hoop dat ik word geselecteerd voor SJS 2 en me – van daaruit – de komende jaren kan ontwikkelen, met misschien een plek in SJS 1.’’

Back To Top