skip to Main Content

Column Krijns Kwoots: Wespen

Ja Freddie, je kan tevreden zijn. Je toernooi was weer een daverend succes. Het beste tot nu toe volgens velen. Maar je had er ook erg je best op gedaan. Het begon al toen we het hem vanwege de droogte begonnen te knijpen. De fraaie velden van SJS leken wel op savannes. Zou het toernooi wel door kunnen gaan? Jij hebt toen even gebabbeld met Jan Pelleboer, die bij jou om de hoek woont. De bekende weerman heeft meteen voor een paar buitjes heeft gezorgd. De gemeente hielp ook nog een handje mee.

Het toernooi werd altijd op de laatste zaterdag van augustus gespeeld. Jij had al voor jaren vooruit mooi weer geregeld. Tot je verbazing besloot de organisatie om het toernooi voortaan een week op te schuiven, naar het eerste weekend van september. Trikkie! Dit weekend staat bij iedereen bekend als een “slecht weer weekend”. Jij opnieuw naar Jan Pelleboer. Of daar niet iets aan kon worden gedaan. Jan had daar eerst een zwaar hoofd in. Dat weekend was ook de vaste datum van het bloemencorso in Eelde. En omdat Jan daar een keer ruzie mee heeft gehad regelde hij altijd voor dat weekend slecht weer. Maar voor Freddie heeft hij een zwak. En zie daar. Het was prachtig weer, de week er voor, de oude datum van het toernooi, was het herfst.

Je vond het trouwens je plicht om je zo dapper voor SJS in te zetten, want tot je grote vreugde is de belofte van het bestuur om je op te nemen in de fraaie fotowand in de kantine ingelost. Je staat er op, en hoe! Niettemin had je toch nog een geintje in petto. Want alles helemaal vlekkeloos laten verlopen zou alleen maar betekenen dat de organisatoren van de Freddie Pranger Memorial naast hun schoenen zouden gaan lopen en indutten. Om ze scherp te houden had je iets leuks bedacht.

Vlak achter het doel van veld 1 heb je een wespennest verstopt. Al gauw werd dat ontdekt. Paniek! Onder de noeste vrijwilligers was Jan Timmer de moedigste. Hij ging poolshoogte nemen. Dat heeft ie geweten. Nimmer zagen wij bij SJS Jan Timmer zó hard lopen. Sommigen, die van het wespennest nog niets af wisten, dachten dat het bier in de kantine gratis werd aangeboden. Maar, nee. Het waren de wespen die in een grote horde achter Jan aan kwamen. Maar ziet hoe snel Jan was. Van de paar duizend wespen die achter hem aan kwamen hebben slechts vijf van hen hem weten in te halen. Ben je dan snel of niet?

De oplossing van de vorige keer was: de bekende trainer die de Freddie Pranger Memorial bezocht was Foppe de Haan. De winnaar is Meriam Apperlo. Gefeliciteerd, de rollade wordt bij je thuisbezorgd.

Dan de nieuwe opgave:
Hoe vaak staat Job Krans afgebeeld op de nieuwe fotowand in de kantine?

Stuur het juiste antwoord vóór 1 oktober naar webredactie@vvsjs.nl. Onder de juiste inzenders verloten we een rollade.

Back To Top