skip to Main Content

Column Krijns Kwoots: Tijd

Ja ik weet het. Ik heb een maandje overgeslagen. Geen tijd helaas. Tijdens de kantineverbouwing, in juli (!) is KPN benaderd om een krachtiger internetsignaal en tv-aansluiting te regelen. Piece of cake zou je zeggen. Niet dus. KPN heeft er vier maanden over gedaan. Het heeft me welgeteld dertien telefoontjes van gemiddeld anderhalf uur gekost, waarvan de helft wachttijd, om ze zover te krijgen dat deze week alles wat geleverd moest worden ook daadwerkelijk geleverd is.

Nou ja, alles. Bijna alles. Maar we hebben beeld en geluid. Het blijkt dat SJS over verschillende adressen beschikt. Niet alleen bij KPN trouwens.  Julianastraat 1, 85, 25 én het juiste adres: Julianastraat 29a 9503 LA in Stadskanaal. Altijd al zo geweest. Maar niet bij de KPN. Voor hen bestonden we wel (maar alleen op nummer 1) maar ook weer niet (op nummer 29a). Ik bespaar je de inhoud van de vele telefoontjes, die overigens vrijwel allemaal dezelfde inhoud en afloop hadden. Het aantal keren dat me om onze postcode werd gevraagd en de evenzovele keren dat ik dan weer moest uitleggen dat die niet klopte in hun administratie en de evenzovele reacties dat dat niet kon en de wederom evenzovele reacties van mijn kant dat het wél kan en als ze potdomme nou niet dit of dat en zus of zo…..  Van het KPN-gebouw heb ik alle kastjes en muurtjes gezien en KPN-medewerkers het achterste van mijn tong.

Kortom van de dertien KPN medewerkers die ik in de afgelopen maanden aan de telefoon heb gehad zijn er zes nog steeds in de ziektewet, is er één net op tijd van de rand van het dak van het KPN-gebouw op vijftien hoog geplukt en mag de rest intussen weer op therapeutische basis een paar uurtjes aan de slag. Gelukkig was er één medewerker die ons snapte en het uiteindelijk heeft opgelost. Hij en zijn hele team krijgen een gratis seizoenkaart van SJS. Vroeg de goede man of dat soms boven de vijftig euro uitkwam, want dan moet hij bij de baas opgeven. Geen tijd gehad dus voor een Kwoot, dat snap je.

Nog zoiets. De goeie ouwe tijd. Daar verlangen velen naar terug. Want vroeger was alles, maar dan ook werkelijk álles beter! Dat komt naar boven als je naar ons spiksplinternieuwe project kijkt: SJS Old Stars Sixty Plus. Voetballen voor mannen (vrouwen zijn welkom) op een zekere leeftijd. De zestigplussers. Die hebben tijd zat, althans heel veel van hen, of een vrouw die ze de deur uit jaagt. En verstand van voetbal hebben ze ook. Dat kun je elke week horen. En nu krijgen ze hun kans opnieuw. De Old Stars gaan weer de wei in. Kalm aan, dat wel. Geen gesprint en slidings mag ook niet. Vooropgesteld dat ze dat nog zouden kunnen. En alles natuurlijk buitenkant schoen, onderkant lat.

Het begint met koffie in de kantine. Om beurten lezen ze elkaar voor uit werken van Cruyff en Van Hanegem en kunnen ze elkaars Verkade Voetbalplakplaatjesboeken en oude VI’s bekijken. En verhalen natuurlijk. Vooral verhalen! Als er dan voldoende moed bij elkaar verzameld is, gaat het gezelschap onder leiding van een echte trainer het veld op. Jawel! Onder leiding van een échte trainer. Er zijn al gesprekken en hij hoeft alleen maar bij het kruisje te tekenen.

Old Stars is meer dan een stel ouwe lullen het veld op jagen en er een bal tussen gooien. Exclusief voor de Kanaalstreek, bij SJS beste mensen, kun je het straks elke woensdagmorgen zien, de glorie van weleer. Sommige jongere SJS-ers hoorde ik het al zeggen: was ik al vast maar zestig! Nog even geduld, jullie tijd komt nog wel. Kwestie van leeftijd, met de nadruk op leef, en ik hoop nog lange tijd.

Oh ja, als je daar nog even tijd voor hebt. Teken dan nog even de petitie #EIGELAND – voor een kinderpardon dat wel werkt op www.petities.nl. Voor vierhonderd kinderen is toch nog wel een plek (in ons hart)?

De oplossing van de vorige keer was: Job Krans staat zes keer op de fotobehangwand in de kantine. De winnaar is Wander Buwalda. Gefeliciteerd, de rollade wordt bij je thuisbezorgd.

Dan de nieuwe opgave: Hoe heet het samenwerkingsverband tussen SJS en FC Emmen?

Stuur het juiste antwoord vóór 1 december naar webredactie@vvsjs.nl. Onder de juiste inzenders verloten we een rollade.

Back To Top