skip to Main Content

Column Krijns Kwoots: Blog

Hij kijkt me strak aan. Had net mijn Kwoots gelezen. Zijn vingertje wijst. Joh, jij moeten gaan bloggen! Wat!? Bloggen, weet je niet wat dat is. Nee! Mij bekroop het gevoel of het iets onzedelijks was, iets waar je het niet over hebt, behalve dan misschien als echte mannen onder elkaar. Zo klonk het wel tenminste. Na het te hebben uitgelegd gekregen bedankte ik feestelijk voor de eer. Dat betekent dus dat je zowat elke dag onzin aan de wereld moet verkopen. Ik vind één keer in de maand al meer dan genoeg. Waar zou je het dan iedere keer over moeten hebben. Wat ik allemaal meemaak? Nou, dan ben ik gauw klaar. Ik maak niks meer mee. Ik ben met pensioen. En dat wil ik graag zo houden. Stel je voor zeg dat je elke dag wat mee moet maken en dat je dat dan ook nog op moet schrijven, wat je dan ook nog op internet moet zien te krijgen. Dat trek ik niet. Ja, maar het hoeft niet over jezelf te gaan. Het mag ook iets zijn wat je op valt. Waar jij je over verbaast. Wat je “triggert”. Ja zo kan ie wel weer. Eén moeilijk woord per dag is meer dan genoeg. Bloggen. Hoe verzinnen ze het. Dus als ik het goed begrijp zet je elke dag een kletsverhaal op internet en als er dan genoeg Pipo’s zijn die dat willen lezen heb je ook nog kans dat een adverteerder wel geld in jou ziet. Loop je zelfs binnen. Ik zou niet weten waarover ik zou moeten bloggen. Over Gijp en Derksen misschien? Daar erger ik me al lang niet meer aan. Ooit had ik beiden hoog staan maar naarmate ze meer en meer een soort opblaaspop van hun commerciële zender zijn geworden is mijn lol er wel af. Trouwens, die Derksen met zijn stoere taal werd vroeger altijd in de kleedkamer uitgelachen om zijn kleine pikkie. Zou hij zich daarom een paar keer per week achter zijn mannen façade verschuilen? Of Gijp, die met pruik en jurk eindelijk zijn ware aard toont, al weet hij dat zelf nog niet. Als hij deze week bij zijn psychiater zit moet hij er toch maar eens over beginnen. Of zou het moeten gaan over de vraag die het SJS-bestuur op haar site heeft gezet: Penningmeester gezocht! Was die zoek dan? Jazeker, die zat in Oostenrijk. Vreemd dat ze dat niet wisten. En vanwaar die paniek oproep. Had hij soms de kas meegenomen. Zaken die je triggeren, waarover je kan bloggen, zoals men beweert. Slaat allemaal nergens op. Mensen, ik hoop niet dat jullie het mij kwalijk nemen, maar ik hou het bij mijn Kwoots. Een keer per maand, dat wel.

De oplossing van de vorige keer was: Het bestuur van SJS bestaat uit 8 personen. Onder de goede inzenders is geloot en de winnaar is Marcel Rosing. Gefeliciteerd, de rollade wordt bij je thuisbezorgd.

Dan de nieuwe opgave:
Wie zijn deze twee spelers? Ze maakten deel uit van een roemrucht SJS A-elftal uit de jaren ’60.

Stuur het juiste antwoord vóór 1 maart naar webredactie@vvsjs.nl. Onder de juiste inzenders verloten we een rollade.

Back To Top