skip to Main Content

Bedankt Otto, Bert, Ernst Paul en Ruben…

Vrijdagavond 29 mei jl. namen staf en spelers van SJS 1 afscheid van hoofdtrainer Otto Halmingh, verzorgers Bert Molema en Ernst Paul Faber en speler Ruben Kornelius. Uit handen van voorzitter (en tevens elftalleider) Marc van der Aa en aanvoerder Frank Venema ontvingen de heren een mooie bos bloemen, een verrassingspakketje met heerlijke drankjes en hapjes en tenslotte een mooie herinnering aan de afgelopen drie seizoenen SJS 1.

Trainer Otto Halmingh nam met gemengde gevoelens afscheid, want in zijn laatste seizoen lag de zo vurig gewilde promotie naar de 3e klasse voor het grijpen. Op zaterdag 7 maart jl. werd de tweede periodetitel binnengesleept, maar dat was dan ook direct het laatste wapenfeit onder het bewind van Halmingh. Niemand zal dus ooit weten of het gelukt was, maar dat afscheid was trainer Halmingh zeer zeker gegund. Hij gaat nu zijn geluk beproeven in Beilen bij zaterdag 3e klasser Fit Boys, maar kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij SJS.

Verzorgers Bert Molema en Ernst Paul Faber zijn natuurlijk niet weg te denken als stafleden bij SJS 1. Sinds jaar en dag (Bert voor zijn 25e seizoen en Ernst Paul met onderbreking ongeveer 20 seizoenen) verzorgden deze beide heren alle voetballers en begeleiden velen in hun terugkeer na korte of langdurige blessures. Vanuit die optiek een luxe positie voor de heren voetballers van SJS 1 en daarbuiten, want niet alleen de hoofdmacht kon/kan gebruiken maken van hun diensten. Ook vele andere leden worden/werden behandeld door één van de twee. Bert Molema gaat hier ook mee door en omdat de vacature van verzorger nog niet is vervuld, heeft hij aangegeven tijdelijk te willen waarnemen of eventueel in duoschap nog te willen doorgaan. Het bestuur van SJS blijft naarstig op zoek naar de juiste invulling van de opengevallen positie. De heren namen afscheid van SJS 1, maar zeer zeker niet van SJS. Voorzitter Marc van der Aa gaf ook aan dat er op een gepast moment (als Corona achter ons ligt of de maatregelen dusdanig versoepeld zijn) nogmaals stilgestaan zal worden bij de enorme inzet van Bert en Ernst Paul.

Tenslotte verlaat talentvolle middenvelder Ruben Kornelius SJS en hij gaat zijn geluk beproeven in de stad Groningen. Zijn nieuwe club heet The Knickerbockers en we wensen hem daar heel veel succes en plezier. Het is jammer dat hij vertrekt, want er zit voldoende potentie in deze jongeman om tot een volwaardig speler van de eerste selectie uit te groeien. Wie weet keert hij nog eens terug.

Inmiddels worden de trainingen voortgezet tot aan de zomervakantie onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer Jos Schaart.

 

Back To Top